Végleg tönkrement a kapunyitó?

távnyitó nice

Mi van akkor ha már egyáltalán nincs kapu távnyitó? Mit kell tenned ilyenkor? Elkeseredésre semmi okod segítünk!

Egyszerű a dolog, kisétálsz a kapud vagy garázsod vezérlőegységéhez, lefényképezed és elküldöd a fotót az attila@horacsik.hu email címre!

Hol találod a távnyitó vevőegységét, és hogy néz ki?

Ez egy zöld számítógépes alaplaphoz hasonlít ami fel van integrálva a kapumozgató motorra. Ezen több villogó ledet és mikrokapcsolót fogsz látni, nem kell megijedni, jó helyen jársz, ezt kell lefényképezni!

Kérlek esőben ne szedd le a burkolatot a motoregységről, hiszen a vezérlőmodul nem szereti a vizet! Tönkremehet a kapumozgató motor is!

Előfordulhat, hogy egy kis 10×10 centiméteres kis dobozban rejtőzik a vevőegység, de ezt mi úgyis látni fogjuk a fotókon!

Kérünk mindenkit, hogy több oldalról és minél több beállítással készítsék a fényképeket, hogy ki tudjuk azokat tetszőlegesen nagyítani!

Ilyen távnyitó vezérlés fotókat várunk:

Elveszett távnyitó

Távnyitó 1

Ahogy tudunk válaszolunk a megkeresésekre de nagyon sok munkánk van úgyhogy türelmet kérünk. Valószínűleg még aznap válaszolni fogunk!

Mi van ha megvan a távnyitó, de olyan állapotban van, hogy nem lehet másolni?

Természetesen akkor is tudunk segíteni! Kérjük hozza be szaküzletünkbe a tönkrement távvezérlőt és mi 1-2 munkanap alatt át forrasztjuk a kis készüléket.

Hiába ette meg félig a kutya, illetve megázott az esőn, az esetek 80-90%-ában menthetőek ezek a kis “kütyük”.

Figyelem! Noha úgy néz ki hogy nem menthető a dolog, tegyenek bennünket próbára, meglátják a siker nem marad el.;)

Általában egy kis fekete százlábú a „lelke” a kapu távnyító belsejének. Ha ez épen marad, innentől nyert ügyünk van. Ezt átforrasztva egy ugyanilyen zöld nyáklapra, újraprogramozza azt ugyanolyan frekvenciára illetve indítókódra!

Van amikor nem kell ilyen bonyolult műtétet végrehajtani és elég lehet egy mikrokapcsoló csere vagy ellenállás visszaforrasztás.

Azért egy-két munkanap a távnyitó felújítás mert 20x-os nagyítás alatt kell átnézni ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan mi sérült. Miután kiderült, hogy mi a hiba, már akár donor távvezérlőről is át lehet forrasztani alkatrészeket!

Rengetegszer előfordul hogy kimossátok a kapunyitót. Ilyenkor is menthető a dolog, viccesen meg is szoktam kérdezni hogy milyen mosóport használtak, és hány fokon mosták ki? 😀

Egy szónak is száz a vége:

Akár tönkrement a távnyitó akár elveszett az utolsó kapu távirányító a Horacsik Kft. munkatársaira mindig számíthattok, keressetek elérhetőségeinken!