A kapu távirányító közeljövőben alkalmazott technológiái, avagy

A távirányító gyűrűtől a rakodássegítő távnyitóig

Az emberek mindig is hajlottak az újdonságok megismerésére, így valósulhatott meg néhány tudomány, illetve technológia által létrehozott találmány, mellyet először hiába is néztek megrökönyödéssel, az évek során beépült mindennapi életükbe. Néhány érdekes fejlesztés hírét szeretném megosztani.

Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt hogy a zsebünkben elhelyezett készülékkel nemcsak bármilyen ügyet elintézhetünk, de bárkit bárhonnan elérhetünk ill. lefényképezhetünk?
A kapu távirányító iparágban is radikális változásokat tapasztalhatunk majd a jövőben legalábbis erre utalnak a különféle legújabb távnyitó találmányok.

A távirányító kesztyűtől a távnyitó gyűrűig

Egy érdekes új találmány ami amerikából érkezett és konkrétan nem más, mint egy távirányító kesztyű, amelyet az okostévékhez, de akár a számítógépekhez is hozzá lehet kapcsolni, és rengeteg lehetőség aknázható ki belőle a gyógyászattól kezdve a sportokon át a videójátékokon keresztül egészen a kapu távirányitó szakmáig.

A készülék vezetékes vagy vezeték nélküli formában is csatlakozhat a számítógéphez vagy más rendszerhez, és olyan maximálisan tökéletes irányítást tesz lehetővé a billentyűzet az egér vagy egy hagyományos távirányító mellett (akár kapu távirányító) amelyet eddig csak a bluetooth vagy az érintőképernyők tudtak.

A számítógép vagy más vevőegység érzékelni tudja a kesztyűvel ejtett kézmozdulatokat, nyomó illetve húzó, de akár író mozdulatot is végezhetünk vele, hogy ezzel irányítsuk magát az operációs rendszert, sőt akár különféle programokat és alkalmazásokat is.

A távirányító kesztyű nagy előnye, hogy nyílt a forráskóddal rendelkezik, így természetesen bárki megírhatja rá saját testre szabott távirányító programját, ami akár a távirányítható kaput is távirányíthatja.

kapu táviranyitoó kesztyű
Ezen felül az ára is elég kecsegtető, nem kerül többe 100 ezer forintnál …

… ami egyáltalán nem sok egy ilyen forradalmi újdonságért.

És íme egy kis ízelítő amatőrvideó: