… avagy a kapu távirányító elterjedése

A hideg téli estéken fázó, didergő, kulcsát keresgélő autós gondolom mindenkinek ismerős életkép…
Nem tétovázik a vásárlással aki közelebbről megismeri a távirányítható kert- és garázskapuk világát.
A kapu távirányítóval működtetett kül- és beltéri nyílászárók biztonsági, de nem utolsó sorban kényelmi fokozatát is növeli otthonunknak, hiszen a fent szemléltetett jelenet sokszor krimibe illő fordulatot vehet…

Ismeretlen ugrik az autónkba és már el is hajtott vele!

Ha már az automatizálás mellett döntünk, a pénztárcánknak és igényeinknek megfelelő technológia kiválasztásán túl fontos néhány, a szerkezet működéséhez alapvető feltétel biztosítása. Például vandálbiztos és időjárásálló csatlakozók elhelyezése az elektromos táplálás biztosításának megoldására.
Ezt követően a kapu távirányító ill. a kapu szekcionált alkatrészeinek beszerzése az alábbi szisztémák szerint történhet.

Kapu távirányító szettek barkácsolóknak:

A hipermarketek és barkácsáruházak kínálatában létezhetnek olyan ganitúrák, melyek azoknak is megfelelnek, akik maguk szeretik intézni a vásárlást, illetve a beszerelést. Ezekben a kapu távirányító szettekben többnyire minden – a felszereléshez és a működéshez egyaránt szükséges – tartozék megtalálható.
Nagyon fontos hogy mielőtt kifizetnék a szóban forgó kapunyitó készletet, bizonyosodjanak meg arról hogy a doboz valóban tartalmazza azokat a tartozékokat, melyeket a gyártó a csomagoláson a kapu távirányító készlet részeként feltüntetett. (csavarok, leírások, rajzok stb)

Garanciát adó, viszont költségesebb kapunyitó szettek:

Ha nem akarunk mi magunk a vásárlással ill. az üzembe helyezéssel foglalatoskodni, akkor megoldás lehet az interneten „kiguglizni” olyan kapu távirányítóval illetve kaputechnikával foglalkozó céget (például minket) aki egyidejűleg megvásárolja és beszereli a piacon fellelhető ár-érték arányban legjobban teljesítő készletet.

Természetesen mindez költségesebb, de a beszerzést és a beszerelést minden árkülönbözet ellenére érdemes szakemberre bízni, mivel ért hozzá és a munkájára garanciát is vállal. A másik jelentős érv lehet a döntés mellett, hogy így személyre szabottan választhatjuk ki a kívánt kapu távirányító szettet a gyártó teljes terméklistájáról, a saját egyedi elképzeléseinkhez igazítva.

Fixkódos, ugrókódos, színes kapunyitó…

Érdemes megemlíteni a távirányítókat is néhány gondolat erejéig mert a garázskapu és a kertkapuk is ezzel a „ketyerével” fognak működni.
A vezérlőegység vagy a vevőegység biztonsági fokozata legyen az elsődleges szempont a kiválasztásnál. Egy egyszerű fixkódos kapu távirányító manapság már nem nyújt elegendő biztonságot az illetéktelen behatolók ellen, mert némi utánajárással az interneten, vásárolható olyan készülék amely a távnyítónk jelét képes „leklónozni” és ezután elég nagy hatásfokkal, biztos algoritmusokkal nyitni-zárni bármely kaput.

Mindenképpén biztonságosabb az autóriasztóknál már jól ismert ugrókódos kapu távirányítót választani, mert mindig más frekvencián dolgoznak, illetve más és más kódot használnak, ezért nem olyan könnyű őket lemásolni.
A gyártók ma már készítenek kissebb, formásabb kivitelű távnyitókat mint régi „bumszli” társaik voltak, ráadásul minden színben megvásárolhatók így a különleges igények is kielégíthetők.

 

Természetesen minden itt felsorolt termék szaküzletünkben megvásárolható. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Maradok tisztelettel:
Horacsik Attila
Kapu távirányító másoló,
(klónozó, duplikáló, kopírozó, sokszorosító egyetemi Phd diplomával rendelkező egyetemi docens :DDDDD)