távirányító

Kapu távirányító és a múzsa csókja

A kapu távirányító annyira a „miénk”, annyira kötődünk hozzá, hogy nem csoda, ha kapu távirányító témájú viccek születnek, vagy a művészek is sokszor nyúlnak a kapu távirányítóhoz (mint témához). Ékes példája ennek a következő szójáték, ami az angol „to loose”-zal (elveszíteni) hasonló hangzású francia „Toulouse” szóval játszik:

Why do French people hate remote controls?
They are too easy Toulouse.

A kapu távirányító családja

Ide tartozik a TV távirányító és nagyon sok kütyü, amit rendszerint nem találunk. Ezen a problémán segít a kapu távirányító tartó szarvasok népes csordája, aminek a megszületése teljesen érthető volt kereskedelmi szempontból. Ha nagyon erősen koncentrálsz, Te is rájössz, hogy kínok között él az, aki még nem vásárolt egy ilyen csodaszarvast az otthonába.

csodaszarvas kapu távirányító és egyéb apró kütyük részére

Csodaszarvas – kapu távirányító és egyéb apró kütyük részére

És nézzük meg a kissé kubista stílusú, ám nem kevésbé praktikus párost is, házassági évfordulóra ideális ajándék. Szem nem marad szárazon, garantálom.

kapu távirányító tartó szarvasok

Kapu távirányító és telefontartó szarvasok házaspároknak

Kapu távirányító tartó – alternatív megoldás

Ha a szarvasos tartóka nem nyerné el a tetszésedet, direkt Neked készült a „Cool cigarettázó kutya” elnevezésű szobor, ami biztosan emelni fogja az előszoba fényét. Persze nem célszerű a tolvajok miatt a kapu távirányító előszobában való parkoltatása, mert a besurranó tolvajok először itt néznek körül nyitóalkalmasság után. Szerintem egy modernebb enteriőrbe simán elmegy ez a kutyus:

Cool Dog kapu távirányító tartó

Cool Dog kapu távirányító tartó

A TV és a távirányító ideájának bölcsője

Egy napon néhány ősember figyelte, hogy az asszonyok a döglött masztodont hogyan vonszolják az élelmiszer- és tűzterületre. (Még nem létezett a kerék.) Kimerítő munka volt, a srácok belefáradtak a nézésébe is.

Aztán észrevettek néhány nagy, sima, lekerekített sziklát, és remek ötletük támadt! Leülhettek a sziklák tetejére, és jobban áttekinthették a dolgozó asszonyokat.

Ez volt az első olyan innovációs mérföldkő, amely végül a televízióhoz … később a távirányítóhoz vezetett.

A távirányító, és a vonzó lány

Joe meglátott egy szexi fiatal egzotikus lányt, aki kisétált a bankból, és egy távirányító kiesett a rövid szoknyája zebéből. A férfi felvette a távirányítót, és jó ismerkedési ötletnek tartotta, hogy visszaadja.

A lány ránézett, arca vörös lett, idegesnek és titokzatosnak tűnt.
Joe hirtelen megértette … Sandán mosolygott, és megnyomta a távirányító gombját.

Aztán a bank felrobbant.

Szobrok távirányítókból

Az innováció gyors üteme hatástalanná teszi az egykor a legmodernebbnek és a technológiai csodának tartott dolgokat, vagy olyasmit, amire most komoly átalakításra van szükség, hogy lépést tudjon tartani a legújabb trendekkel.

Különösen igaz ez a TV-távirányítókra, amelyeket most a hulladéklerakókon vagy a szeméttárolókban láthatunk. Megsemmisítésüket a technológiailag fejlettebb okostelefonoknak is köszönhetik, amelyek valószínűleg teljesen feleslegessé teszik majd őket.

távirányító fényszobor

Távirányító fényszobor közelről

Egy londoni művész, Chris Shen, 625 elavult vagy elromlott TV-távirányítót gyűjtött össze a hulladéklerakókról, és egy hatalmas tévévé alakította őket. Shen a TV-távirányítók kis infravörös LED-jeit felhasználva létrehozta az Infra 625 pixeles monokromatikus képernyőt. Sőt, mivel Shen tapasztalt programozó, saját kódot hozott létre a LED-es fények vezérlésére. Speciális szemüvegen keresztül nézve, amelyet általában az infravörös fény láthatóvá tételéhez használ, valójában felismerhető képeket láthat – az infravörös spektrumon belül.

Falburkolat távirányítókból művészi szintre emelve

Remote and Controll

Shilei Fan – Remote and Controll

Shilei Fan művész honlapjának linkje: https://www.fanshilei.com

Remote And Control
plaster, monitor
240 x 610 x 240 cm

Manneken Pis a távirányítón

Ettől szebbet elképzelni sem lehet!

Manneken Piss a távirányítón

Manneken Pis a távirányítón

Truteau – The Manneken Pis on Remote Control (Grey)
Vegyes technika, 3D objekt in PLA a távirányítón, MDF panelen – Szignózott – 2020

Egy távirányítós szobor, ami nekem nagyon bejön

Távirányítós szamár

Alessandro Gallo szobra

Gallo szürreális szobrai az emberi és az állatvilág nyilvánvaló, mégis kényelmetlen összefüggéseire utalnak. Bár határozottan szürreális, Gallo alakjai a realizmusban gyökereznek. Az állatok olyan környezetben, mint a park padjai és a metró peronjai, teljesen összefüggő pszichológiai állapotokat testesítenek meg.

És végül a papírcsodák

A képre kattintva más papírszobrok is megtekinthetőek

távirányító és biblia

Távirányító bibliával – papírszobor

Eddig tartott távirányítós témájú művészeti körképünk, ha találsz valami hasonlót, vagy kapu távirányító témájú érdekes sztorid van, küldd el nekünk!

És természetesen ha elromlott távirányítód van, hozd el hozzánk, meggyógyítjuk!

(Roskó István gyűjtése)