Kapu távirányítók

A válaszunk természetesen igen, de vannak kirívó esetek, amikor még a helyszínen is hozzá kell tanítani a vezérléshez a már lemásolt klón példányt.

Egyet meg kell érteni: Nem lehet minden kapunyitót klónozni úgy, hogy az rögtön működtesse a vezérlő elektronikát.

De ez csak az esetek 5-10 %-ában fordul elő. 90-95%-ban minden kapu távirányító úgy klónozható, hogy az rögtön jó lehet a vezérlő elektronikához. Vannak kivételek, de elég sok típus megoldható.

Léteznek fix kódos és ugrókódos távvezérlő fajták.

A fix kódú fajtákat, amiket még a kaputechnika hajnalán fejlesztettek ki, még egyszerűen lehetett duplikálni. Ennek az a módja, hogy egymás felé fordítjuk a két távirányítót, és egy bizonyos tanítási módot végigjátszva a fix kód bekerül az új távnyitó memóriájába. Ez a “rolling code”-nál elképzelhetetlen mert legfeljebb csak egyszer nyitja ki a kaput és utána soha többet.

A fix kódú fajtákat általában mi a jól bevált Creasol márkára szoktuk duplikálni, mert az évek alatt ennek volt a legjobb sikeredési aránya.

Creasol kapu távirányító

Ezen kis szerkezet nagyon jól el lett találva. Akár 4 különböző távnyitó jeleit képes megtanulni 286Mhz és 868 Mhz között. Még akkor is ha ezek különböző frekvencián működnek.

Ugrókódos kapu távirányító másolás:

Ami elmondható erről a kategóriáról az főként az, hogy a piacon jelenlévő márkák 90-95%-a ugrókódos. Ezen osztályba sorolható távvezérlők fajtája és sokszínűsége már szinte követhetetlen.

Több ezer féle távnyitó létezik világszerte, mely duplikálását természetesen teljes biztonsággal lehet vállalni. Elsősorban az ügyfél kényelmét szolgálja az a klón technológia, mely már nálunk évek óta elérhető.

Ez a kis szerkezet melynek neve: Remocon

Remocon kapu távirányító

 

Ez a kis kapu távirányító úgy klónozható, hogy rögtön hozzáidomul a vezérlőegységhez, és ennek eredményeképpen rögtön nyitni és zárni fogja az adott szerkezetet. Tudni érdemes még erről a kis “kütyü”-ről hogy nagyon intelligens, ezáltal széles frekvenciatartományban dolgozik.

A Remocon távirányító sajátossága még hogy a másolás géppel történik nem pedig a két távnyitó tanul össze.

 

Ugrókódos távirányító másolás tanulós távnyitóval:

Ezen kategóriába sorolhatók azok a távvezérlők, amit nem elég előzetesen prekódolni az adott algoritmusokra, hanem fel is kell tanítani az adott vezérlőegységre. A művelet úgy zajlik, hogy az ügyfél behozza hozzánk a távnyitót, és mi előprogramozzuk arra az indító kódra, amit a kapu vagy garázs megkíván.

Ez még nem fogja működtetni a szerkezetet hanem még a helyszínen fel kell tanítani.

(egyébként nem kell megijedni ez csak az esetek 5-10%-ában fordul elő, mert a 90-95%ban simán lehet klónozni ezeket a távirányítókat.) Amennyiben ilyen műveletekre még otthon is szükség van, ebben az esetben pontos útmutatóval látjuk el az ügyfelet annak érdekében hogy a feltanítás sikeres legyen.

Ezen tanulós távnyitó fajtáink Mygates és a Carty-r márkák melyek évek óta bizonyitják megbizhatóságukat.

MyGates kapu távirányító

Carty-R kapu távirányító

 

Általában ezt a két típust használjuk minden tanitós gyári távvezérlő kiváltására, mert ezeknél meglévő töredék algoritmusok alapján is lehet pontos munkát végezni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem keressen bennünket elérhetőségeinken a hét minden napján beleértve a vasárnapot is;)