Lehetséges ez? Természetesen a válaszunk igen.

Sokszor előfordul, hogy távnyitónkat kimossuk a mosógépben, rátaposunk, esetleg megrágja a kutya 🙂 és így távvezérlő nélkül maradunk. Ezekben az esetekben is segítségére lehet szolgáltatásunk ami a kapu távirányító javítását hivatott szolgálni.

Vegyünk egy egyszerű alapesetet hogy amikor lenyomkodják a mikro kapcsolót a panelről. Ilyenkor általában elegendő új „billentyűt” felforrasztani a régi rossz helyett, és már meg is vagyunk a javítással, de ilyen esetben azért tüzetesen át szoktuk nézni a záró-nyitó panelt 20x-os nagyítás alatt mert előfordulhat hogy a már kialakulóban lévő hibát észre tudjuk venni, és még mielőtt emiatt menne tönkre kapu távirányítónk, természetesen megjavítjuk, helyrehozzuk.

Komplexebb probléma azonban hogyha mondjuk kimossák, elázik vagy megfürdenek a távnyítóval a balatonban. Ilyenkor kicsit körültekintőbben állunk a hiba kijavításához és már a szétszedést követően rögtön azt kezdjük el vizsgálni, hogy elég-e minden egyes alkatrész különálló lábait darabonként átforrasztani, vagy valamilyen alkatrész teljeskörű cserére szorul. (Természetesen ebben az esetben általánosan elmondható hogy a kapu távirányító itt marad nálunk, így a javítás ideje 1-2 munkanapra tolódik ki.) Ebben az esetben ha nem sérül a távnyitó ház, akkor ennek cseréje szükségtelen tehát pár ezer forintot meg tudunk spórolni:)

Abban az esetben viszont ha a távvezérlő háza olyan sérülést szenvedett, ami már indokolja annak cseréjét, természetesen ebben is tudunk segíteni 🙂 Komolyabb problémákat is megoldhatunk mint például az IC vagy processzor kiforrasztása a panelból. Először is tisztázzuk mi a szerepe a processzornak a nyáklapon? Ez a kis fekete „százlábú” programozza a kis zöld nyáklapot hogy távirányítsa nekünk azt a kaput, vagy garázst, amit vezérelni szeretnénk. Ennek a kis kütyünek egyenként lemelegítgetjük a lábait és másik ugyanezzel megegyező zöld panelra forrasztjuk rá és ő mint valami „kisokos” újraprogramozza ezt, így megmentjük az alap algoritmusokat és tovább tudjuk klónozni őket.

Ezzel spontán mentjük meg az alapadatokat és az eredeti frekvenciát, ami kapu távirányító másolásához elengedhetetlenül szükséges!

Természetesen teljesen „halott” távnyitó alapadatai is elérhetőek a nyáklapról leforrasztott processzor kiolvasásával ill. algoritmussorának újraértelmezésével 🙂 Szóval ne csüggedjen ha pl. autóval ment át a kis távvezérlőjén, az nagy valószínűséggel menthető adatokat tartalmazhat! Kis hazánkban előszeretettel dobják el azt ami tönkrement, pedig lehet hogy harmadáron meg lehet javítani, ez az állítás a kapu távirányító másolásra hatványozottan igaz lehet! Ez akkor is lehetséges ha már a kis távnyitó úgy néz ki minthogyha a kutya szájából rángatták volna elő vagy olyan külsérelmi nyomok vannak rajta, hogy a gazdája már azt feltételezi, hogy nem menthető a távvezérlő.

Mindenesetre akár javításra akár kapu távirányító másolásra van szükség a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikk Forgalmazó Kft. szívesen áll szolgálatukra.

(A fenti kutyusok gazdái hozzánk járnak kutyaeledelt vásárolni – és a távirányítóikat is nálunk javíttatják 🙂