Ha kapu távirányítót ill. garázs-távirányítót szeretne nálunk másoltatni, és ellátogat szaküzletünkbe, ezt a folyamatot fogja „átélni” a megmaradt kapu ill. garázs-távirányítója:

1. lépés:

Szemrevételezés alapján, tapasztalat szerint megpróbáljuk megállapítani, hogy fix vagy ugrókódos frekvenciatartománnyal állunk szembe.

2. lépés:

A szemrevételezés ellenőrzéseképpen egy kapu ill. garázs-távirányító másoló gépben elhelyezve megállapítjuk a pontos fix vagy ugrókódos frekvenciatartományt. (Akármekkora szakik vagyunk a látszat néha csal 🙂 Előfordulhat, hogy más kód van a kapu távirányítón, mint amire számítottunk és ha véletlenül egy fix kódot másolunk egy ugrókódos távirányító klónra, valószínű, hogy a garázs- ill. kapu távirányító nem fog működni, és lehet, hogy Kecskemétről kell visszajönni, a megrendelőnek le és felmenőinket emlegetve, ezt ugye nem szeretnénk, ezért mindig leellenőrizzük magunkat frekvenciamérő műszerrel a kapu távirányítóval kapcsolatban).

3. lépés:

A kapu távirányító lemásolása, a garázs ill. kapu távirányító másolási folyamata.

  • Miután megállapítottuk a kapu távirányítónk frekvenciatartományát a garázs ill. kapu távirányítót elhelyezzük a távirányító-másológépbe.
  • A gép leolvassa a pontos frekvenciatartományt, majd ezután az eredeti távirányítót kivesszük a készülékből.
  • Ezt követően elővesszük az általunk árusított klón távirányítót és bizonyos előkészületek után (csatornák törlése, fix vagy ugrókód beállítása, stb.) ráklónozzuk az ügyfél által hozott kapu távirányítóról a pontos frekvenciát a mi klón kapu- ill.garázs-távirányítónkra.
  • Ha ezeket a műveleteket elvégeztük, kész is van a klón (másolat) kapu távirányítónk.