Ne essünk pánikba!

Nézzünk körül hogy maradt e még olyan távnyitó ami vezérli még a kapunkat, garázsunkat. Ha van még működő távvezérlőnk akkor egyszerű a dolgunk mert befárad szaküzletünkbe és mi körülbelül 2-3 perc alatt klónozunk belőle egy másikat.

  • Ha még fix kódos akkor 8800 Ft,
  • ha már ugrókódos akkor 9900 Ft
    egy kapu távirányító másolás.

Akkor sincs veszve a haza, ha talált olyan távnyitót ami nem működteti a vezérlést. Általában egyszerűen meg lehet javítani az elromlott szerkezetet. Így elérve a frekvenciatartományt, illetve az alapalgoritmusokat, már klónozhatunk is egy másikat, amivel már nyílik a kapu.

Az esetek 95%-ában javíthatók ezek a kis szerkezetek egyszerű beavatkozásokkal, mint a mikrókapcsoló cseréje, ami nálunk 2000-2500 Ft-ba kerül.

Nagyobb javítási műveletek

is eszközölhetők ebben az esetben például az a kis fekete százlábú, ami a zöld panelen helyezkedik el, és a távnyitó processzorának illetve IC-jének nevezünk. Szóval ennek a kis „százlábúnak” mindegyik lábát egyenként átforrasztgatjuk, addig amíg nem ad ki értékelhető algoritmussort.

Ilyenkor már nyert ügyünk van

mert ezeket már egyszerűen lehet másolni, duplikálni. Ha megázott vagy mosógépben kimosott kapu távirányítóról van szó akkor is lehet még remény. Kérem a telefonban tájékoztasson hogy Tomi mosóport vagy Ariel használt, és hogy milyen hőfokon zajlott a mosás.:DDDD Viccet félretéve, ha a processzor nem sérült, akkor menthető a távnyitó.

És ha már egyáltalán nincs használható kapu távirányító?

Természetesen akkor is tudunk segíteni, ha az összes távvezérlőnk elveszett. Ilyenkor telefonos egyeztetés után amiben pár kérdésre válaszolva egyszerűen ki tudjuk szűrni, hogy milyen típusú volt az elvesztett távkapcsoló.

Melyek ezek a kérdések?

  1. Milyen színű volt a kapu távirányító amit elhagytak?
  2. Hány gombja volt és milyen színűek voltak ezek a kapcsolók?
  3. Mit tud a távnyitó méreteiről?
  4. Ha volt a hátoldalán valami szöveg emlékszik e rá hogy mit tartalmazott?

Ha négy kérdésből kettőre vagy háromra biztos választ tud adni, akkor nyert ügyünk lehet! Ezután mindig megkérjük az ügyfelet, hogy készítsen fotót a vevőegységről, és küldje el email címünkre [attila kukac horacsik.hu] Egy-két óra alatt lehet megoldás, ha „összes vesztett kapu távirányító” esete áll fent!

Egy dolog biztos. Akár távnyitó másolásról, akár a távvezérlő javításáról van szó, a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikk Forgalmazó Kft. munkatársai mindenben segítségére lesznek!