Mielőtt távvezérlő másolásra adnánk a fejünket érdemes elgondolkodni azon hogy vajon jobban járnánk-e azzal hogy inkább megjavíttatjuk elromlott kapu vagy garázs távirányítónkat.
Érdemes elhozni hozzánk az elhasználódott rossz készüléket és mi megpróbáljuk megjavítani úgy hogy ez évekig használható legyen.

Milyen munkálatokat végzünk ilyenkor a távnyitón?

Először is általános probléma hogy lenyomkodják vagy letörik a mikro kapcsolót a zöld panelról ami vagy teljesen vagy részlegesen hiányzik a „nyáklapról”.
Természetesen a sérült kapcsolót ki tudjuk cserélni illetve az egész panelt 20x-os nagyításban átnézve észrevehetünk még különböző hibákat amely még nem befolyásolja a kapu távirányító biztonságos működését de hamarosan olyan károkat okoz benne amit ha most nem javítunk ki akkor annak előbb-utóbb megisszuk a levét.

Ilyenek lehetnek:

  • a beázás okozta korrodeálódás a „nyáklap” különböző részein amelytől egyenlőre még működik a távnyitó de ha nem forrasztjuk át ezen alkatrészek lábait akkor ez hamarosan elég komoly problémát fog okozni. (ilyen tartozéka a kis zöld panelnak például a kis fekete százlábú amelyet processzornak hívnak és a nyáklap programozásáért felelős)
  • a különböző alkatrészek leválása letörése mellyet egyszerű forrasztással visszalehet helyezni a kapu távirányító belső paneljára.
  • a külső távnyitó ház berepedése és különböző sérülései melyek beázáshoz vagy további belső sérüléshez vezethetnek.(természetesen külső burkolatot és távvezérlő házat is cserélünk.)

A javítási procedúra mondjuk egy házcserénél kb. 5 perc de egy nagyobb munkálatnál mint például egy „százlábú” azaz egy processzor minden lábának visszaforrasztása esetén eltarthat kb fél-háromnegyed óráig is ami miatt a kapu távirányítót itt kell hagyni szaküzletünkben.

A költségekkel kapcsolatban pedig általában addig megyünk el amig el nem érjük egy új távnyitó árának felét mert szerintem eddig a mértékig érdemes „megmenteni” a kis szerkezetet hiszen e fölött már új távvezérlőt készítünk.

A kapu távirányító javítása természetesen évekig garantálja annak megbízható működését ha rendeltetésszerűen használják.

Egy biztos akár távnyitó javításról akár távvezérlő másolásról van szó a Horacsik Vegyesipari és Fémtömegcikk Forgalmazó Kft. szívesen áll rendelkezésükre.